lauantai 30. tammikuuta 2016

Kelit vaihtelee

Muovijalakset lisäävät kelkan käyttöä
Niin ne kelit vaihtelee. Tänään pääsin kelkalla ja nopeasti. Varsinkin myötätuuleen. Lähirantojen jäät kannatteli hyvin, vaikka paikoitellen vettä olikin jäiden välissä.

Meillä on parissa kelkassa muovijalakset. Ovat turvallisempi liikkua, koska jalakset eivät uppoa pehmeään jäähän kovinkaan äkkiä. Pienessä lumessakin ovat yliveto. Kelkka luistaa todella hyvin. Jalakset saa paikoilleen ja pois näppärästi  ja niiden hinnatkin on taitanut tippua alkuvuosista.

Vanha pilkkireikä näyttää jo keväiseltä



Maanantainen pilkkireikä oli kasvanut vajaan viikon aikana. Kaikki muutkin löytyivät sulina. En ottanut edes kairaa mukaan, koska en päässyt järvelle kuin vajaaksi pariksi tunniksi. Isäntä oli käynyt pilkillä jo aiemmin ja kertoi kairanneensa lisää reikiä. Laiskana ajattelin lähinnä nauttia ulkona liikkumisesta. Jäällä oli vettä yllättävän vähän, vaikka taivaalta on sadellut melkoisesti.


Saalispussi heilui tuulessa vaatimattomana
Ilta alkoi hämärtyä ja tuulen voimakkuus lähenteli myrskyä. Kelkan muistan jättää jo kovalla tuulella sellaiseen suuntaan, ettei tarvitse kilometritolkulla perässä juosta, jos siihen tuuli tarttuu. Siperia opettaa.

Saaliiksi sain ahvenen. Yhden kalan enemmän kuin isäntä. Kyselin, millaista mormuskaa käytti? Oli kuulemma kokeillut kaikenlaista ja -väristä. Minä siihen, että ihmekös tuo, jos ei kalaa tullut. Olivat varmaankin hämillään, kun aina kuva vaihtui, heh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti