maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vesiraja lähenee

Kuva on otettu eilen mökkirannasta. Oli kiva seurata vesirajan lähestymistä ja kuvittelinkin, että tänään olisi jo vesi ylettynyt laiturille asti. Tuulen suunta yöllä kuitenkin kääntyi ja sulamisen vauhti hiipui. Aamulla oli avannossa noin sentin vahvuinen jää.

Siellä, missä rannat ovat jo sulina, on ruovikoissa hauet kutemassa. Naapurit olivat tehneet sellaisen havainnon kevätretkellään. Oli hyvä, että saatiin verkot pois vedestä. Hauesta on väännetty talven aikana jos jonkinmoista sapuskaa, eikä lisää kaivata lähiaikoina. Mielestäni kala pitää saada ruokapöytään mieluummin tuoreeltaan kuin pakastimen kautta.

Näin huonoa talvisaalista ei ole tullut vielä kertaakaan. Kala ei juurikaan uinut verkkoihin eikä pilkilläkään saanut juuri mitään. Kalakaveritkin jäivät usein ilman pilkkisaalista. Kausi jäi myös lyhyeksi.

Sain sentään raitista ulkoilmaa. Jos tätä pilkkiharrastusta ei olisi, niin talvet saattaisivat tuntua paljon pidemmiltä. Puolen tunnin oleilusta ulkona hämäränkin päivän aikaan saa tehokkaampaa valohoitoa kuin kirkasvalolampusta. Näin olen kuullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti