tiistai 21. huhtikuuta 2015

Särkee

Rapusyötit pakastimeen tulikin sitten kalastettua melkein kertalaakista. Kylläpä on hyvä katiska pyytämään.

Suuremmat särjet fileoidaan ja valmistetaan vaihteeksi niistä säilykkeitä uunissa kypsyttämällä, lasisissa säilykepurkeissa. Särki on siihen tarkoitukseen mielestäni paremman makuista kuin esimerkiksi siika. Pienet ruodot sulavat pikässä kypsyttämisessä, joten niistä ei tarvitse huolehtia.

Avasin tänään yhden haukifileestä valmistetun purkin. Olin maustanut sen muunmuassa tomaatti-chilikastikkeella, mustapippurilla, valkosipulilla ja rapuliemellä. Seassa loraus ruokaöljyä. Vain mielikuvitus on näissä rajana, ja kokeilemalla sitten tietää, mistä aineksista tuli valmistettua mieleistä. Muunmuassa tuoreet yrtit, kuten timjami, sopivat mausteeksi erinomaisesti. Netistä löytyy kalaohjeita, jos ei luota omiin kykyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti