lauantai 29. joulukuuta 2018

Ennätyssiikani pilkillä

Olin toissapäivänä ekaa kertaa pilkillä. Tai voisi sanoa, että käväisin. Olin jäällä noin tunnin verran. Saaliiksi sain kolme ahventa. Tänään ajattelin taas vain piipahtaa mökkijärvellä, mutta tulikin pilkittyä hieman kauemmin.

Tämä mummi saikin yllätäin kesken haaveilun liikettä niveliin, kun siianmötikkä nappasi ja nostin sen pilkkireiästä pintaa. Samassa huomasin siiman katkenneen, ja eikun kalaa kiduksista kiinni ja heitto jäälle. Onneksi oli sen verran pieni pilkkireikä, että kala jäi vähän jumiin siihen.

Siika painoi 1,3 kg ja oli 52 cm pitkä, eli minulle ennätyssiika pilkillä. Järvisiika ei muutenkaan meillä päin ole kovinkaan suurikokoista, joten ihan hyvä saalis tuollainen oli.

Parhaana talvena olen pilkkinyt yli 60 siikaa, ja suurin niistäkin oli niukasti alle kilon.

Siima varmaankin olisi aiheellista vaihtaa lempivapaani. Se on jo monta kautta nähnyt, joten katkeaminen oli jo ihan odotettavissa oleva juttu.

Kala nappasi taas valkoiseen tuunaamaani mormyskaan, joka näytti päätyneen järven pohjaan kera suomujen. Täytyisi jonkinlainen magneettisysteemi keksiä, että saisin pyydyksen ylös. Alkaa tuunattavatkin pian loppua, koska valkoiset kelpaa ukollekin.

2 kommenttia:

  1. Olet sinä aikamoinen kalanainen!��
    Hyvää Uutta Vuotta 2019 teille!

    VastaaPoista