keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Kalastusta vailla kalaa

Paljon vettä Kemijoessa
Olen ollut vähän vajaat kolme viikkoa Savukoskella lomailemassa ja täytyy sanoa totuuden nimessä, että kausilupa on jäänyt vajaalle käytölle. Ollut mukamas kaikenlaista muuta ja kotiinpäin suunnataankin piakkoin.
Melkein joka päivä on satanut reippaanlaisesti, paitsi kolmena ekana päivänä. Silloin mittarilukema kipusi jopa 25 asteeseen. Sen jälkeen oli pari pakkasyötä ja yhtenä aamuna lunta maassa. Kesä on vieläkin reilusti myöhässä. Jos ei sada, niin sää on kylmää. Jokiveden korkeus vaihtelee päivittäin ja on nytkin korkealla.
Eilen olin jokivarressa kulussa ja osan matkaa mentiin veneellä. Sää oli poutapilvinen, kunnes alkoi kaatosade. Siinä ei sitten ollut mieheni perhostelussa enää mitään toivoa saaliista. Hän on porukan ainoa, joka on saanut reissussa mittakalan ja virvelillä. Eilen ei viitsinyt kuljettaa kahta vapaa mukanaan. Se on vaan jotenkin hankalaa.
Toivottavasti myöhemmin kesällä säät suosii paremmin. Tämän reissun jälkeen ensimmäistä kertaa likapyykki ei haise hyttysmyrkyille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti