torstai 18. elokuuta 2016

Rapusyötit pakastimesta

Syötit vielä hieman jäässä
Pääsimme ravustamaan tänä kesänä vasta alkuviikosta. Jälleen tänään oli hieman haasteellista kokea rapumerrat kovan tuulen vuoksi. Olin lisäksi yksin liikenteessä. Samalla vaihdoin syötit, jotka olemme kalastaneet jo keväällä. On vaan niin helppoa ottaa ne pakastimesta, eikä tarvitse ensin verkottaa kaloja mertoja varten. Pakastin on vain syöttikaloja varten ja virta otetaan pois ravustuksen päätyttyä.

Hieman hyhmäinen särjen pala on paras syötti, koska se säilyy lämpimässäkin vedessä vuorokauden hyvin. Syksymmällä jopa parikin päivää.

Mutu-tuntumalta vaikuttaa siltä, että rapu hakeutuu tuulensuojaan ja menee pyydykseen parhaiten sellaisesta paikasta. Siksi katsonkin edellisenä päivänä säätiedotuksia, että mihinkä merrat kannattaa laskea. Samalla tiedän, pääsenkö niitä ollenkaan kokemaan kovan tuulen vuoksi. Kivikkoiset paikat ovat kaikkein haasteellisimpia.

Mertojamme on helppo kuljettaa paikasta toiseen, koska niitä ei ole kovin montaa. Ja koska niitä ei ole montaa, haluaa maksimoida saaliin määrän.

Taidan päästä kohta keittelemään paria satsia rapuja. On ne vaan niin hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti