lauantai 2. huhtikuuta 2016

Vielä löytyy hinkua jäälle

Peiniemenlahtea

Sen verran aurinkoisia päiviä on ollut, etten enää lähde keskelle järveä seikkailemaan. Pilkin tänään muutamalta reiältä, ensin aamulla pari tuntia ja illan suussa toiset pari. Vain kerran kävi joku nyppäsemässä. Aamulla kairaamani reiät olivat iltapäivällä puoliksi jäässä, joten jään pinta on vielä kova. Alapuolesta ei sitten olekaan joka kohdasta tarkkaa tietoa. Tämän päiväiseen pilkkipaikkaan en taida enää uskaltaa mennä, koska silloin joudun ylittämään suuren kivikon. Toisella puolella on virtausta, joten ylityspaikka on aina ensimmäiseksi keväällä sulana.

Suutareita saatiin enemmänkin

Verkot jätettiin eilen vielä pyytämään. Varmaankin huomenna otetaan pois. Saaliiksi saatiin haukea ja suutareita. Oli verkossa yksi siikakin. Tänään lokit ja kolme merikotkaa näyttivät saavan suutareista hyvän aterian.

Pieniä haukia savukalakiusaukseen

Tänään isäntä savusti kuusi pienintä verkkohaukea sähkösavustimessamme. (On kyllä hyvä ostos.) Plokkasin savukalat annospakkauksiin pakastimeen. En kylläkään ihan kaikkea jaksanut nyppiä. Pienet y-ruodot tarttuivat sormiin tiukasti, joten jätin osan selkäpuolelta perkaamatta. Savustetusta hauesta teen savukalakiusausta. On sitten hyvää! Savustetusta kalasta voisi tehdä myös keittoa, mutta kiusaus taitaa viedä voiton.

Laitan savukalakiusaukseen perunoita, sipulia, tilliä, ruokakermaa, suolaa ja sitruunapippuria. Joskus lisään myös ripauksen valkopippuria. Kiusauksen teen samoin kuin Janssoninkiusauksenkin perunoiden osalta. Laitan suikaloimani perunat veteen ja siivilöin ne. Näin saan niistä tärkkelystä pois. Sitten laitan suikaleet 175-asteiseen uuniin kuivahtamaan noin vartiksi. Sen jälkeen sekoitan perunoiden joukkoon muut ainekset ja laitan vuoan takaisin uuniin kypsymään. Hieman kuivahtaneet perunat imevät hyvin maut itseensä ja kalavuoka ei jää koskaan vetiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti